BEN YAHYALI’NIN HİZMETKARIYIM

13 Ekim 2015 - 330 kez okundu.
Belediyemiz, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla yemekli istişare toplantısı düzenledi. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Belediyesi Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve eşlerinin katıldığı toplantıda, mahallelerin durumu, eksikleri ve kısa vadede neler yapılabileceği istişare edildi. Toplantıda Ankara’da meydana gelen terör saldırısını lanetleyen Başkan Öztürk, saldırıda vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu. 555 günlük görev süresinde yapılan belediye çalışmalarını slayt gösterisi ile muhtarlara anlatan, yapımına devam edilen Gözbaşı Projesi, Meydan Projesi, Develi- Yahyalı yolu,  ilçeye yapılacak hastane çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Esat Öztürk, ilçeye doğalgazın 2017 yılında gelmesi için girişimlerinin olduğunu söyledi. İlçede yapılan hizmetlerde siyasi kimliği asla gözetmediğini dile getiren Esat Öztürk, gönüllerinden geçen hizmeti veremediklerini söyledi. Başkan Öztürk; “ Belediye olarak en iyi hizmeti verme gayreti içindeyiz. Bizde gönlümüzdeki hizmeti veremedik. Eskiden 12 mahallemiz vardı. Şimdi 41 mahallemiz var. Eskisi gibi olsaydı bütün mahalleleri hizmete doyururduk. “dedi. KASKİ, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını ifade Başkan Öztürk, iş makinası konusunda sıkıntı çektiklerini ama bunu mazeret olarak kabul etmediklerini ifade ederek şunları söyledi. “KASKİ, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışıyoruz. Birbirimize her zaman yardımcı oluyoruz. Kurumlar arası kardeşlik hukukumuz var. Gerekli olduğu zaman onlar bize, bizde onlara yardımcı oluyoruz. Ama ekipman konusunda eksiklerimiz var. Büyükşehir Belediyemizden Develi ile ortak kullanabileceğimiz iş makinası talebinde bulunduk.” dedi. Kendisini “Yahyalı’nın Hizmetkârı”  olarak nitelendiren Başkan Öztürk konuşmasına söyle devam etti. “ Ben sizin hizmetkârınızım, belediye başkanlığını geçin. Ben hizmetkârınızım. Bunu böyle bilin. Belediye başkanlığını felan çok fazla kafaya takmayın. Ben hizmet edip dua almaktan başka bir gayem yok. Ben sizin dert ortağınızım. Hanımıza söyleyemediğinizi, gelin bana söyleyin. Ben size her konuda yardımcı olurum ” diye konuştu. Mahalle muhtarlarının sıkıntılarını tek tek dinleyen Başkan Esat Öztürk, mahalle muhtarlarından mahallelerinin sorunlarını, isteklerini yazılı olarak bildirmelerini, görev süresi bitimine kadar tüm istekleri yerine getirmeyi arzu ettiğini ifade etti. Toplantı bitiminde çekilen hatıra fotoğrafının Başkan Esat Öztürk, günün anısına muhtarlara hediye dağıttı.