BAYIR-BUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASI

25 Aralık 2015 - 734 kez okundu.
Yahyalı’da Bayır-Bucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan giyim ve gıda yardımları, dualarla Suriye’ye doğru yola çıktı. Yahyalı Kaymakamlığı ve Yahyalı Belediyesi’nin destekleriyle Verenel Derneği Yahyalı Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında, bir hafta gibi kısa bir süre içinde toplanan iki tır dolusu yardım, Yahyalı Cumhuriyet Meydanında Cuma Namazına müteakiben uğurlama töreni düzenlendi. Kuran tilaveti ile başlayan törende konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, zulmün her zaman karşısında duran, yardımsever bir ilçede başkanlık yaptığı için mutlu olduğunu belirterek, kampanyaya destek veren ve kampanyada aktif olarak çalışan herkese teşekkür etti. Başkan Öztürk “ Hayır değinildiği zaman koşan hemşehrilerim, ben sizlerle her zaman gurur duyuyorum. Sizlere hizmet etmekten, sizin hizmetkârınız olmaktan gurur duyuyorum. Bir kez daha bir güzellik adına burada toplandık. Ben Kaymakamlığımıza, Müftülüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Muhtarlarımıza, Okul Müdürlerimize teşekkür ediyor ve minicik elleriyle “hiç bir şey olmazsa yarım kg makarnayı götürürsem, buda benim katkım olur” diyen o minicik yavrularımızla gurur duyuyorum. Biz ilçe olarak kıyamet kopana kadar mazlumun yanında olacağız. Zalimleri hiçbir zaman sevmeyeceğiz. Allah Razı Olsun, gönüllü kültür teşekküllerimizle, bir el birlikteliği ile topladığımız iki tır dolusu yardımı, Bayır-Bucak Türkmenlerine teslim edilmesi için, Suriye sınırında Kızılay yetkililerine teslim edeceğiz. Ben Verenel Derneğimize teşekkür ediyorum. Her her türlü sıkıntılı durumda ilk önce biz varız diyorlar. Şu dernek, bu dernek olmuş hiç önemli değil. Onlar bir güzellik uğruna yola çıktılar, bizde hep beraber buna destek olmuş olduk. Biz her zaman soydaşlarımızın yanında olduğumuzu, zalimlere ve Ruslara, onun Türkiye’deki işbirlikçilerine karşı olduğumuzu herkes bilsin. Rabbim, bu gibi sıkıntılarda dostumuzu ve düşmanımızı görecek kadar bize feraset vermiş. Bu ferasetle kimin dost, kimin düşman olduğunu çok iyi biliyoruz.” diye konuştu. Törende konuşan Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’de yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür ederek şunları söyledi. Kaymakam Esen; “ Hepimizin desteği ile kısa süre içinde toplanan yardımlar, İnşaallah oradaki kardeşlerimizin bu soğuk havada güneşleri olur. Onların sırtını ısıtan yorganı olur. Karnını doyuran bir lokma ekmeği olur. Sağ olsun derneğimiz Bayır-Bucak Türkmenleri için yardım toplamaya hazır olduklarını söylediler, bizde organize olması için gerekli talimatları verdik. Esas yardımda bulunan bu Kadir Şinas Milletimizdir. Bu yardım kampanyasında, belki kendi ihtiyaç sahibi olmasına rağmen, yardım için yarışan minik öğrencilerimiz gördük. Bu çok güzel bir olay. Biz inanıyoruz ki bu birlik ve beraberlik devam ettiği müddetçe, değil Rus’u, bütün dünyanın milletlerini yanlarına almış olsalar, bize zarar veremezler.” diye konuştu. Yahyalı İlçe Müftülüğü Vaizlerinden Kazım Kömürcü Hoca’nın yaptığı duanın ardında, yardım tırları okunan Teşrik Tekbirleriyle Suriye’ye doğru hareket etti.