BAŞKANIMIZ YAHYALI’YI YURTDIŞINDA TANITTI

20 Kasım 2015 - 381 kez okundu.
Belediye Başkanımız Esat Öztürk, 15-16-17 Kasım tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Başkenti Abu Dabi ve Dubai’de yapılan Turizm Workshop Günlerine katıldı. Kayseri’nin turizm değerlerinin tanıtıldığı günlere Kayseri Valisi Orhan Düzgün Başkalığındaki heyetle katılan Başkan Esat Öztürk, Kayseri ve Yahyalı’daki turizm değerlerini en iyi şekilde tanıttıklarını söyleyerek, burada yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. KAYSERİ İÇİN ÇIKARTMA YAPTIK Abu Dabi ve Dubai’de düzenlenen Turizm Workshop Günlerine Kayseri olarak çıkartma yaptıklarını belirten Başkan Esat Öztürk, heyetin başkanlığını yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün’e teşekkür etti. Başkan Öztürk; “ Kayseri Valimiz Sn. Orhan Düzgün, Yahyalı Kaymakamız Sn. Metin Esen, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz, Develi Belediye Başkanımız, Yahyalı’yı temsilen de biz katılmış olduk. Kayseri hizmet veren turizm acenteleri, otel sahipleri ve yöneticileri ile beraber Abu Dabi’ye adeta çıkartma yaptık. Ben buradan Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Bizimle beraber gelerek hem heyetimize başkanlık etti, hem de orada ilimizi en iyi şekilde tanıttı. Valimizin Kültür ve Turizm Bakanlığında Genel Müdürlük yapmış olmasının bereketini biz burada görmüş olduk. Turizmde işleyişin nasıl olduğu konusunda da bize bilgiler verdi.” dedi. WORKSHOP’TA KAYSERİ’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITTIK Workshop’ ta Turizm Acentelerinin CEO’larına Kayseri ve Turizm değerlerini en iyi şekilde tanıttıklarını ifade eden Başkan Esat Öztürk, Kayseri için çok bereketli bir çalışma yapıldığını söyledi. Başkan Öztürk “ Hazırladığımız katalog, broşür ve filmlerle değerlerimizi en iyi şekilde tanıttık. Katılımcı acentelerle ı bilgi alışverişinde bulunduk.  Orada yaşayan insanların denizi var. Gelir seviyeleri oldukça yüksek. Biz onları kul yapısını değil de Allah yapısını görmeye davet ettik. Erciyes bizim bir değerimiz. Allah’ın Kayseri’ye vermiş olduğu bir lütuf. Ayrıca Kapuzbaşı Şelalemiz, Derebağ Şelalemiz dünyaca ünlü. Kayseri onların arayıp ta bulamadığı bir coğrafya. Kayseri’nin onlar için doğru adres olduğunu belirttik. Katılan acenteler bize gösterdikleri ilgi güzeldi. “ dedi. TURİZMDE EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK Başkan Esat Öztürk katıldıkları Turizm Workshop’ ta il bazında turizmdeki eksikleri görme açısından çok faydalı olduğunu söyleyerek şunları söyledi. “Orada yapılan çalışmaları görünce biz, Kayseri’de faaliyet gösteren acentelerin, otellerin, Valimizin, İl Kültür ve Turizm Müdürümüzün katılacağı bir çalıştay düzenleme kararı aldık. Yabancı Dil konusunda eksiğimizi gördük. Bir turist havaalanına geldiği zaman bindiği taksiciden, Kapuzbaşı’ndaki otelde hizmet veren görevliye kadar herkes yabancı dil bilmezi lazım. Biz bu eksikliği gördük. Bunu kesinlikle çözmemiz lazım.” dedi. YAHYALI’DA TURİZM GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR Yahyalı’da devam turizm projeleri hakkında da bilgiler veren Başkan Esat Öztürk, bölgedeki turizmi canlandırmak için önemli girişimlerinin olduğunu, 2016 yılında bölgeyi en iyi şekilde tanıtacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti. “ Oran Kalkınma Ajansına Derebağ Şelalesi için 278 bin tl değerindeki sunduğumuz proje kabul edildi. Şuan proje çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu yeterli değil tabiki. Bura ile alakalı bir projede Kültür ve Turizm Bakanlığı’na hazırlıyoruz. Kapuzbaşı Şelalesi ile ilgili Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte büyük bir proje yapılması lazım. Erciyes Master Planı ile Kayseri’ye büyük yatırımlar yapılıyor. Yapılan yatırımları yurtiçi ve yurtdışında en iyi şekilde tanıtmalıyız.  Yahyalı olarak bizde pastadan düşen payımızı almak istiyoruz. Ben iddia ediyorum. Kayseri’de 16 tane ilçe var ama Kayseri’nin turizm merkezi Erciyes’ ten sonra Yahyalı’dır. Erciyes 16 ilçenin ortak değeri. Biz Yahyalı’daki turistik yerlerin tanıtımı ve turizmin gelişimi için 2016 yılında büyük işlere imza atmayı planlıyoruz.” diye konuştu.