BAŞKAN ÖZTÜRK’TEN TEŞEKKÜR

7 Ekim 2015 - 501 kez okundu.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, belediye hizmet binasında yapılan yenileme çalışmalarına destek veren ARE Enerji ve Ayen Enerji firmalarına teşekkür etti. Are Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Canlı’ yı makamında ağırlayan Başkan Esat Öztürk, belediye binasının dış cephe kaplamasını üstlenen Are Enerji firmasına teşekkür etti. Başkan Öztürk “ Öncelikle İş adamımız ARE Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Beye hoş geldiniz diyorum. Sağ olsunlar, ilçemize katma değeri olacak. Ben kendilerine bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.  Biliyorsunuz Yahyalı’mız,  Enerji üssü oldu adeta.  HES’ de, RES’ de ve GES’ de üç konuda da  Allaha hamd olsun bu ilçeye güzellik vermiş. Keşfedilmemiş Cennet  adeta Yahyalı’ mız.  Yılda 140 Milyon megavat elektrik üretimi ile inşallah Türkiye enerjisine katkıda bulunacaksınız. Bir katkıda ilçemize verdiniz, ben ondan dolayı teşekkür ediyorum.  Biliyorsunuz ben Kayseri’de belediyecilik yapmış birisiyim. Kurumsal kimliği olan kurumsal bir belediyede,  belediyecilik yapmış bir kardeşinizim. Dolayısıyla Yahyalıya geldiğimizde hizmet binamızın Yahyalıyı temsil etmediğini konusunda kanaatimiz oluştu. Ve dolayısıyla buraya bir ilave katımız olmuş oldu.  Ve ilave kattan sonra cephe düzenlememiz gerekiyordu.  Dış cephesiyle ilgili vermiş olduğunuz katkılardan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Tabi bütçemizden de çıkmamış oldu.  Böyle bir güzelliği belediye hizmet binamıza vermiş olduğunuzdan dolayı yönetim kurulu üyelerine ve size de teşekkür ediyorum.  ARE Anonim şirketi rüzgâr enerjisi konusunda inşallah birçok daha güzellikler katacağınıza hiç şüphesiz inanıyorum.  Sadece belediyeye değil hastanemize de bir takım katkılarınız oldu.” dedi. Başkan Öztürk,  bina tadilatına destek sağlayan Ayen Enerjiye de teşekkür etti. Başkan Öztürk “Ayrıca bir teşekkürü de buradan Ayen Enerji’ye borç biliyorum.  Siz belediyemizin dış cephe güzelliğini yaparken,  iç güzelliği de sağ olsun Ayen Enerjimiz vermiş oldu.  Bu makam odasını tefriş etmiş oldular.  Ziyaretimize geldikleri zaman, başkanım buraya Bakan geliyor,  Millet Vekili geliyor,  Yurt içinden ve Yurt dışından misafirlerimiz geliyor.  Buranın düzenli bir iç mimarisin olması gerekiyor dediler.” diye konuştu. Are Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Canlı’ da yatırım yaptıkları bölgelerde bu tür desteklerinin olduğunu, Yahyalı içinde önümüzdeki dönemlerde desteklerinin devam edeceğini söyledi. Kadir Canlı; “Are Enerji olarak 45 megavat kurucu güçteki bu santralimiz inşallah yıllık 140 milyon kilovatlık bir enerji üretecek. Bu 140 milyon kilovatlık bir enerji Türkiye genelinde küçük sayılamayacak ölçekte bir enerji. Biz de Yahyalı da böyle bir yatırım yapmaktan dolayı mutluyuz.  Hatta ortaklarımızdan biri Yahyalı’ lı. İnşallah şuan inşaatımız son hızıyla devam ediyor. Şuanda tribünlerimiz Almanya’dan yüklendi gemilere,  20 Ekim gibi saha da olacak montaja başlayacak. Trafo tesisimiz tamamlandı. Mayıs 2016 ‘ da tesisin tamamı devreye almış olacağız. Ancak sadece bununla kalmıyoruz. İnşallah Yahyalı’ da 5 adet gözlem istasyonumuz daha var. Bunlarla ilgili başkanım tekrar ihale hazırlıklarımız var.  EPDK ile ilgili başvurularımızı yaptık,  ihale için önümüzdeki ay açılacak. İhalede Yahyalı’yla ilgili ilgimiz devam ediyor. Tabi bir taraftan yatırımcılar olarak yatırımlarımızı yaparken kurumların, o bölgeninde sosyal ihtiyaçları olsun,  bu tip ihtiyaçlarını karşılıklı ilişkiler çerçevesinde yönetim kurulu bu konulara ılımlı baktığı için hallediyoruz.  Neticede bizde köylü çocuğuyuz.  Yahyalı’ da kırsal kesim bu noktada böyle bir şeye vesile olmaktan dolayı bizde mutlu olduk. Hüseyin Bey yönetim kurulu başkanımız,  diğer yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımıza ben de teşekkürlerinizi ileteceğim.  Bizim için de iyi bir şey oldu. Hastanemize bir takım katkılarımız oldu, bizim sosyal noktada da yatırım yaparken bu tarz hareketlerimiz devam edecek.” diye konuştu.