BAŞKAN ÖZTÜRK’TEN KAYMAKAM ÇIĞ’A ZİYARET

20 Aralık 2016 - 613 kez okundu.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Kaymakamlığı’ na atanan Mehmet Alper Çığ’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Ak Parti Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber’ inde yer aldığı ziyarette Kaymakam Çığ’a ilçe hakkında bilgiler veren Başkan Esat Öztürk; “Kayseri’de on altı ilçemiz var. Coğrafi olarak Kayseri’nin güneyinde yer alan Yahyalı, nüfus itibari ile beşinci büyük ilçesidir. Buraya gelen bürokratlarımız, Kayseri’ye uzak diye zaman zaman üzülürler. Ama buradan giderken de ağladıklarına birçok kez şahit olduk. Sıcaklığıyla, manevi iklimiyle, milliyetçi ve muhafazakâr yapısı ile çok güzel bir ilçeyiz. İnsanımız çok hayırseverdir. İstanbul’da, Ankara’da ve Kayseri’de yaşayan önemli iş adamlarımız var. Yahyalı yaşanabilir bir ilçe. Her zaman dediğim gibi, Yahyalı bir huzur ilçesi. Burada görev yapan insanların eşi ve çocuklarıyla yaşamaktan huzur duyduğu, haz aldığı bir ilçe. Böyle bir ilçeye atanmanızdan dolayı, biz çok memnun olduk. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizde, Hatay Kırıkhanlı olduğunuz için buranın iklimini de bilirsiniz. Dünya harikası şelaleleriyle, elmasıyla, madenleriyle ünlü, yatırımlarla enerji üssü haline gelmiş bir ilçeyiz. İnşallah mülki amirimiz olarak sizin öncülüğünüzde turizm değerlerimizin tanıtımlarını birlikte yaparız. Biz, Kayseri’de olsun, burada olsun kurumlar arası iş birliğinin bereketini gördük. İnşallah sizin desteğinizle, bizim size desteğimizle bu ilçe, göç vermeyen aksine göç alan bir ilçe olur.” şeklinde konuştu. Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ’ da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Nazik ziyaretinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bende Kayseri İlimize, Yahyalı İlçemize atanmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İlk defa büyükşehirde çalışma imkânı buldum. Geldiğim ilçeye göre, daha büyük ilçeye geldim. Daha güzel şeyler yapabilme adına, bu bizde teşvik edici bir unsur oluyor. Sağ olun, kararnamenin ilk yayınlandığı gün sesinizi duyduk. Misafirperverliğinizi, o andan itibaren hissettik. Bundan sonraki gayemiz, hep birlikte ne yapabiliriz, bir elin nesi var, iki elin sesi var gibi, birlikte hareket ederek, ilçemizin sorunlarını beraber çözeceğiz. İlçemizi daha ileriye götürme noktasında kurumlarımızla bizlere düşen ne varsa, ilçenin mülki amiri olarak her zaman sizlerin yanında olacağımı şimdiden ifade etmek istiyorum. İnşallah bizler içinde, ilçe içinde hayırlı bir tayin olur” diye konuştu.