BAŞKAN ÖZTÜRK OKUL MÜDÜRLERİ İLE BULUŞTU

31 Ağustos 2015 - 439 kez okundu.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi başlamadan önce ilçedeki eğitim sorunlarının konuşulduğu kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi. Yahyalı Belediyesi bahçesinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Esat Öztürk’ün yanı sıra Yahyalı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı. Toplantıda okul müdürlerine önemli konularda bilgiler veren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ilçedeki eğitim seviyesinin çok üst seviyede olduğunu bildiği belirterek, Belediye olarak Eğitim Camiasına her zaman destek verecekleri söyledi. Başkan Öztürk; “ İnşaallah önümüzdeki günlerde 2015-2016 eğitim öğretim yılı başlamış olacak. Yeni eğitim yılının sizlere, ilçemize, yavrularımıza ve velilere hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu toplantıda belediye olarak okullara neleri yapabiliriz bunun istişarelerini yapmak istedik. Gönlüm hep şunu arzu ediyordu, Belediye ve Milli Eğitim iş birliği ile okullara destek olalım. Zaten okullar hayat olsun projemiz var malumunuz. O proje olsa da olmasa da belediyecilikte hep gönlümden şu geçmiş oldu, Okullarımıza neyi yapabiliriz? Hem çevre düzenlemesi babında hem de belki müdürlerimizin oturmuş olduğu mekan güzel ama öğretmenlerimizin oturmuş oldukları mekan doğrusu ekonomik şartlardan dolayısı ile iyi değil. Bu konuda tüm öğretmenlerimiz de en az müdürlerimizin oturduğu oda seviyesine getirelim diye gönlüm arzu ediyor. Bu konuda İnşaallah üzerimize ne düşüyorsa yaparız. İnşaallah okullarımıza da böyle bir güzelliğe adım atmayı canı gönülden istiyorum. “ dedi. Yahyalı’nın eğitimin de bir marka olduğunu ifade eden Başkan Esat Öztürk sözlerine şöyle devam etti . Başkan Öztürk “ Biliyorum Yahyalı eğitimde bir marka ama çok daha ileriye götürmemiz lazım. Ben Yahyalı’nın Eğitimi seviyesi ile gururlanıyorum, sizlerle de gururda duyuyorum. Bunlarda sizin emeğiniz çok. Çok fazla ben her zaman şunu diyorum eğitim camiasıyla belediyecilik birazcık fedakarlık ister.  Yani saat 8 – 5 mesaisi değil. Eğitim de aynen belediyecilik gibi. Belediyecilikte aynı eğitim gibi fedakarlık üzerine. Eğer fedakar değilseniz maalesef başarı elde edilmiyor. Yani kesinlikle ben böyle inandığım için de söylüyorum. Eğitimde hakikaten 8-5 mesaisi olmaması lazım öğrenciyle belki birebir, aileleriyle birebir, işte belediyecilikte hakeza iyi gününde kötü gününde yanında olacaksınız. Bir de çalışmayı seveceksiniz. Belediyecilik yapacaksanız insanlara hizmet edecekseniz ben her zaman şunu diyorum. İnşaallah bu ilçe de hoş bir seda bırakarak günümüzü tamamlayarak, dua alarak gitmiş olalım. Yani beddua değil dua almış olalım gidelim diyorum.  Ben buraya kadar teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum yani her zaman bekleriz telefonumuz açık şöyle bir sıkıntımız var deyin, burada ne kadar kamyon varsa iş makinası varsa hizmetinizde. Çok samimi söylüyorum, yürekten gelerek söylüyorum, kalpten gelerek söylüyorum size. Burası benim babamın malı değil buradaki hepimizin malı. 17 aydan beri buradayım herhalde ispatlamam gerekmez ben teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yahyalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı’da istişare toplantısında Milli Eğitim ile Yahyalı Belediyesi’nin dayanışmasının üst seviyede olduğunu bununda Yahyal için sevindirici olduğu söyledi. Müdür Kafalı “ Bir çok ilçede Belediye ile Milli Eğitim kurumlarında böle bir dayanışmayı bulamazsınız. Ben bu anlamda belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü daha sizler ayağına gelmeden, sizler derdinizi anlatmadan, başkanımızı sıkıntılatınızın tek tek notlarını aldı. Okul okul ne ihtiyaçlarınız var, hatta bizim unuttuğumuz bazı şeyleri de ekleyerek notlarını da aldı ve talimatlarını da verdi. Bu anlamda şanslı bir ilçeyiz gerçekten.  Yahyalı adından mı bilmiyorum bereketli bir yer.  Sabah kahvaltımız hem çok zengin oldu,  hem de çok bereketli oldu. Sizler başkanın ayağına gelmeden hizmet ayağınıza gelmiş oldu. zaten bir- bir buçuk yıldır başkanımın Eğitime verdiği destek ve yardım okullarımıza vermiş olduğu destek ve yardım hepimizin aleni gördüğü şeyler tabi burada başkanım zarar etmiyor. Dediği gibi taş Allah’ın yol Allah’ın demişler ya yani burada belediye bu halka hizmet için var.” diye konuştu. Kahvaltı sonrası yapılan toplantıda tek tek söz alan okul müdürleri talep ve sorunlarını dile getirdi. Talep ve istekleri not alan Başkan Öztürk belediye olarak en kısa sürede okullara destek olacaklarını, Yahyalı’da Eğitimin en üst düzeye çıkması için, Yahyalı Belediyesi’nin üzerine düşen görevi yapacağını ifade etti.