BAŞKAN ÖZTÜRK ÖĞRENCİLERE BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI

9 Kasım 2016 - 571 kez okundu.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi’nin düzenlediği “Geleceğin Liderleriyle Belediyecilik Eğitimi” konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Kilim Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonun yapılan söyleşide öğrencilere konuşan Başkan Esat Öztürk, kendisini öğrencilerle buluşturan okul müdürüne ve öğretmenlere teşekkür ederek “ Belediyeciliğin mutfağında çalışmış birisiyim. Belediye başkanlarımız avukat olabiliyor, esnaf olabiliyor, öğretmen olabiliyor çeşitli mesleklerden olabiliyor. Maalesef belediyeciliğin okulu yok. Keşke okulu olsaydı. Bugün karşımda geleceğin valilerini, kaymakamlarını, belediye başkanlarını, idarecilerini ve liderlerini görüyorum. Böylesine güzel ve güzide bir okulda eğitim gördüğünüz için sizleri tebrik ediyorum.” dedi. Öğrencilere belediyecilik konusunda bilgiler veren Başkan Öztürk “Belediye, doğana beşik, ölene mezardır. İnsanlar kapıdan sokağa çıktıklarında ilk olarak bizimle karşılaşırlar. Biz hayatın içeresindeyiz. Belediye olarak dışarıya İlk adımınızda da yanınızdayız, son anınızda da yanınızdayız. Belediye bir para basamaz, iki adam asamaz. Mevzuatımız o kadar güzel ve geniş hazırlanmış ki, mesala okulumuzun ihtiyaçlarını var ama yardım eden olmamış , belediye imkânları ölçüsünde okulumuza yardım yapabilir. Eskiden bu çok zordu ama mevzuatımızda yapılan değişikliklerle bu kolaylaştı.” diye konuştu. Söyleşide öğrencilik yıllarındaki hatıralarını katılımcılarla paylaşan Başkan Öztürk, slaytlar eşliğinde belediyecilik mevzuatını, belediye başkanının görev sorumluluklarını, belediye meclisi çalışmalarını öğrencilere anlattı. Söyleşinin sonunda Başkan Öztürk’e Okul müdürü Abdulvahap Gökalp tarafından plaket takdim edildi.