AĞCAŞAR MAHALLESİNE YENİ YOL YAPILIYOR

10 Eylül 2015 - 643 kez okundu.
Belediyemiz,  Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsü alan köylerdeki yeni yolların yapım çalışmalarına hızla devam ediyor. İlçeye 15 km uzaklıkta bulunan Ağcaşar Mahallesi yeni yol yapım çalışmasını yerinde incelemek için bölgeye giden Başkan Esat Öztürk, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Esat Öztürk, bir taşta iki kuş vuracaklarını belirttiği yol çalışmasında, hem mahalle yolunun ilçe merkezi ile olan ulaşımının 7 km kısalacağını hem de açılan yeni yol güzergâhında bulunan mesire alanın kullanımına açılacağını söyledi.  Başkan Öztürk sözlerine söyle devam etti. “ Yahyalı Belediyesi olarak burada iki güzelliğe birden imza atmış bulunuyoruz. Birincisi yeni yol ile Yahyalı ile Ağcaşar Mahallesi mesafe olarak 7 km kısalmış olacak. Hem insanlarımız yakıttan tasarruf etmiş olacak hem de zaman kısalmış olacak. Yeni açılacak yolumuz eski yolumuza göre genişlemiş olacak. 2015 yılı standartlarına uygun yol yapıyoruz. İkincisi ise benim çocukluğumda temeli atılmış olan Ağcaşar Baraj Gölü kıyısında yer alan Çınarlık adı verdiğimiz su kaynağımızı mesire alanı olarak ilçemize kazandırmış olacağız. İnsanlarımız buraya gelip, bu mesire alanını kullanamıyorlardı. Ama bu yolun açılması ve yapacağımız güzel peyzaj çalışması ile güzel bir piknik ve park alanımız olmuş olacak. Buradan sadece ilçemiz vatandaşı değil, çevre il, ilçelerdeki vatandaşlarımızda istifade edebilecekler. “ dedi. Yahyalı’nın eşsiz güzellikleri olduğunu belirten Başkan Esat Öztürk, buradaki çalışmaların bitimi ile insanları buraya davet edeceklerini, bu güzelliği herkesin görmesini istediğini ifade etti. Başkan Öztürk “ İnsanlar hem baraj manzaralı piknik yapsınlar hem de ilçemizin güzelliklerinden istifade etsinler. Bizim balımız var, meyvemiz var, hayvansal ürünlerimiz var. Gelsinler hem gezsinler, hem piknik yapsınlar hem de bu ürünlerden alıp evlerine götürsünler.  Yahyalı hızla yaşanabilir bir ilçeye doğru adım atıyor. İnsanlarımızın bize dua edeceğini biliyorum.” dedi. Yapılan çalışmaları turizm açısından da değerlendiren Başkan Öztürk şunları söyledi. “ Kayseri turizm değerleri açısından hızla gelişiyor. Bildiğiniz gibi Erciyes’teki otellere 60 km gibi yakın bir mesafede burası. Burada su sporları yapmaya elverişli. Kano olabilir, su kayağı olabilir. Ayrıca buraya balık tutmaya gelen çok insanımız var. Burası görülmeye, gezmeye değer bir yer olacak. Önümüzdeki yıllarda Yahyalı’da çok güzel şeyler olacak. Ben bu konuda iddialıyım. Ağcaşar Baraj Gölünün batı kısmında bulunan bölgeye sayfiye evleri yapmayı planlıyoruz. Bu evlerimiz yapıldığı zaman göreceksiniz, bu evleri  Yahyalı dışından gelerek isteyenler olacak.  Allah nasip ederse manzarası çok hoş olan bir yer olacak burası. Şehir hayatından sıkılan, stres atamak isteyen insanlar buraya gelecektir.” diye konuştu. Mahalleye yapılan çalışmalardan dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Yahyalı Belediyesine teşekkür eden Ağcaşar Mahalle Muhtarı Bahri Alatepe, Yahyalı’da çok güzel gelişmelerin olduğunu söyledi. Muhtar Alatepe “ Yolumuz 7 km kısalıyor. Yeni bir mesire alanımız yapılacak, çok mutluyuz” dedi.