8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

9 Mart 2017 - 708 kez okundu.
Kayseri'nin Yahyalı İlçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Yahyalı Kadın Ve Gençlik Merkezinde düzenlenen etkinliğe Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Yahyalılı Kadınlar katıldı. Etkinlikte kadınlara hitap eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk , İslam Toplumunda kadının çok önemli bir yere sahip olduğunu, kadının, erkeklere Allah'ın bir emaneti olarak verildiğini ifade ederek " Peygamber Efendimiz biz erkeklere "Sizin en hayırlınız kadınlara karşı huyu en iyi olanınızdır." buyurmuştur. Peygamber Efendimiz yine veda hutbesinde ; "Kadınlarınız hakkında Allah' tan korkunuz, şüphesiz onlar sizi için yanınızda yardımcılarınızdır. Onları Allah'ın emaneti olarak aldınız." demiştir. Bundan daha güzel bir söz yer yüzünde söylenmemiştir, diye düşünüyorum. Kadın iyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir arkadaş, merhamet timsali, şefkat abidesi, zarafet temsilcisi, Müslümanlıkta sultan, yerine göre kahraman, toplumun mimarıdır. Kadına kalkan el iflah olmaz. İnancımızın da gereği, kadınlarımıza Allah'ın emaneti olarak bakarsak hiçbir zaman sıkıntı olmaz. Evli çiftlerimize her zaman, Peygamber Efendimizin; "Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim." ve " Kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız." sözünü hatırlatıyorum. Kadınlarımıza, bir çiçeğe nasıl bakılıyorsa o şekilde bakılması gerektiğini inanıyorum. Bu vesile ile tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Gününü kutluyorum. " diye konuştu. Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ'da konuşmasından tüm kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak " Kadınlarımızın, annelerimizin ve eşlerimizin haklarını ödeyemeyiz. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Yüce Yaradan insanları erkek ve kadın olarak beraber yaratmış. Kadını hayatımızda yok saymak demek; bir yarımızın eksik kalması demektir. Bu nedenle her zaman kadınlarımızı en üst seviyede, yanı başımızda tutmamız için elimizden geleni yapacağız. Kadınlarımız, toplumumuzun mimarlarıdır. Nasıl yuvayı dişi kuş yaparsa, güzel sağlam aileleri de yine en başta kadınlarımız yapacaktır. Toplumda ailelerden oluştuğu için, sağlam ailelerden, sağlam toplumlar oluşacaktır. Bunlarda siz saygıdeğer kadınlarımız sayesinde olacaktır." şeklinde konuştu. Etkinlikte, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk tarafından yaptırılan pasta, etkinliğe katılan kadınlar tarafından kesildi.