75. YIL MAHALLESİ İFTAR PROGRAMI

30 Haziran 2016 - 815 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi’nin bir Ramazan ayı geleneği haline getirdiği Kardeşlik Sofrası, ilçe merkez mahallelerinde kurulmaya devam ediyor. Yahyalı Belediyesi’nin Ramazan Ayı’nın bereketini, coşkusunu vatandaşlarla birlikte yaşamaya devam ediyor. Yahyalı’da bir Ramazan geleneği haline gelen ve son olarak 75. Yıl Mahallesinde kurulan ‘Kardeşlik Sofrası’nda 400 kişi bir arada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. İftar programına katılan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, programa yoğun ilgi gösteren vatandaşları, masalarını dolaşarak selamladı ve onlarla sohbet etti. İftar yemeğinin ardından vatandaşlara hitap eden Başkan Öztürk, konuşmasının hemen başında İstanbul’da yaşanan ve 41kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına değindi. Başkan Öztürk; ‘’İstanbul’da meydana gelen, insanlarımızın canına kasteden terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. İftar sofrasında dua ediyoruz ki, Rabbim Kahhar ismi şerifin hürmetine, birliğimize kastedenleri kahreylesin.’’ dedi. Ramazan coşkusunu ilçe halkıyla iç içe yaşadıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Başkan Öztürk konuşmasına şöyle devam etti. ‘’ Hizmetkârı olmaktan gurur duyduğum kardeşlerimle bizleri iftar sofrasında buluşturan Allah’a hamd ediyorum. Rabbimden birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi kıyamete kader daim etmesini niyaz ediyorum. Dün Çiğilli Mahallemizde, önceki günler Fetullah ve İsmet Mahallelerimizde kardeşlerimizle iftarda buluştuk. Bugünde sizlerle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki cıvıl cıvıl, dolu dolu meleklerin gıpta ettiği sofralarda bir aradayız. Biliyorsunuz ki Peygamber Efendimiz(s.a.v) ‘Oruçlunun iki sevinci vardır; birincisi iftar vaktine kadar sabredip orucunu açtığı an, ikincisi de Allah’a kavuştuğu andır’ buyuruyor. Buna ek olarak benim üçüncü sevincimde Kardeşlerimle iftar sofrasında buluşmak diyorum. Ümit ediyorum ki aramızda bulunan yavrularımız ilerleyen yaşlarında, bu coşkulu kardeşlik sofralarımızı yâd edecekler. Belediye Başkanı olarak zihnimi ve gönlümü size hizmet etmekten başka hiçbir şeyin meşgul etmediğini bilmenizi istiyorum. Gönlümüzü koyduğumuz zorlu hizmet yolunda da sizlerden dua bekliyorum. Bugün ‘Kardeşlik Sofrası’na gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı. Program iftar sonrası yapılan yemek duası ve çay ikramı ile son buldu.