19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim 2016 - 952 kez okundu.
Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyan muhtarlar, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Muhtarlar adına konuşan Yerköy Mahallesi Muhtarı Yusuf Şahin; “ Muhtarlarımıza, 19 Ekim Gününü ayıran Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Meclisimize teşekkür ediyoruz. Nice muhtarlar gününe kavuşmak dileğiyle, tüm yöneticilerimize ve bizi makamında kabul eden belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’te ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ 19 Ekim tarihini Muhtarlar Günü olarak ilan eden Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Cumhur Reisimizin muhtarlara vermiş değeri yer yakından bilen sizlersiniz. Ben öncelikle sizlerin Muhtarlar Gününüzü kutluyorum. Türkiye’deki tüm muhtarlarımıza Cenab-ı Allah hayırlı ömürler ve hayırlı hizmetler versin. Ben muhtarlarımızı bizim sinir uçlarımız diye tabir ediyorum. Devletle millet arasındaki bağlantıyı sağlayan harç gözüyle bakıyorum. Muhtarlarımızın böyle bir özelliği, böyle bir güzelliği var. Allah ömür verirse Yahyalı Belediyesi olarak, her bir mahallemizde muhtar evi olmasını arzu ediyorum. İnşaallah görev süremiz içinde muhtarlarımızın daha iyi hizmet verebilmeleri adına, Muhtar Evi yapmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz.” dedi. Başkan Esat Öztürk, kendisini ziyaret muhtarlara günü anısına hediyeler takdim etti. 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları Yahyalı Belediyesi tarafından öğle saatlerinde verilen yemekli istişare toplantısı ile devam etti. Derebağ Şelalesi’nde yapılan toplantıya Yahyalı Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda mahalle muhtarlarına konuşan Başkan Öztürk “ Bizleri kırmayarak buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizin Muhtarlar Günü kutlu olsun. Muhtarlarımız, belediyenin dert ortağı. Belediyede sizlerin dert ortağı. Ben her zaman söylediğim gibi muhtarlarımızı halk ile devlet arasındaki harç gibi görüyorum. Bu demokrasimiz açısında da, bizler açısından da çok önemli. İnsanlar her zaman bizlere kadar gelemiyor. Ama muhtarlarımız onlar adına her türlü sıkıntı ve isteği bizlere ya da başka kurumlara iletebiliyorlar. Belediye penceresinden baktığım zaman sizler, bizim sinir uçlarımızsınız. İyi ki varsınız. Ben burada Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi, şükranlarımızı arz ediyorum. Demokrasiye verdiği bir değerin ürünü ki 19 Ekimi muhtarlar günü olarak ilan ettiler. Hem sizler adına, hem de seçilmiş birisi olarak teşekkür ediyorum. Belediye Başkanlarının bir özelliği, biz her zaman dert anasıyız. Yeri geldiği zaman ağlayanla ağlayacak, oynayan ile oynayacaksınız. Başkanlığın bir güzelliği de halkın parası ile halka hizmet edip, onların duasını alıyorsunuz. Rabbim güler yüzümüzü, birliğimizi ve beraberliğimiz hiçbir zaman bozmasın. Belediyelerde Muhtarlık Müdürlüklerinin de kurulması çok güzel oldu. Çünkü Muhtarlarımız bize ulaşamadıkları zaman, müdürlerimizle irtibata geçerek sorunlarını iletebiliyorlar.” diye konuştu. Yahyalı Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı’ da konuşmasında tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayarak “ Benim sizlere karşı duruşum her zaman bellidir. Siz toplumun aile gibi en küçük kısmını oluşturuyorsunuz. Bizim, elimiz ayağımızsınız. Orada görmediğimizi görecek, bilmediğimizi bilecek ve bize bildireceksiniz. Sorunları da bizlere ileteceksiniz. Belediye Başkanımıza bizi burada topladığı için teşekkür ediyorum. Sorunlarınız bize iletmek için sizleri her zaman bekliyoruz. “ diye konuştu.